Gode råd

Trappeløsninger bør planlegges tidlig i byggeprosessen, slik at det er satt av nok plass til den trappen du ønsker deg. Monteringen av trappen bør vente til byggeperioden er over, for å unngå skader på trappen.

Vi kan hjelpe deg med å velge riktig trappeløsning i forhold til trappehullets størrelse og romforholdene omkring. Velg blant forskjellige detaljer og tresorter for å sette sammen den trappen du ønsker og som tilfredstiller dine behov. Se siden Personlig preg og ellers på sidene der vi viser ulike detaljer. Vi vil hjelpe deg å gjøre din trappedrøm til virkelighet!

Noen tips for å skape en helhet:

  • valg av tresort på gulv er fint å ta igjen i trinnene.
  • velg balustre som fører den stilen du har valgt ellers i huset.
  • velg blant de valgmulighetene som er presentert på sidene f.eks. klosstrinn, megler svinges på kloss, svingstykke, profilert trappenese, stusstrinn osv. Disse kan bidra til å gjøre helheten perfekt.

Velg en overflatbehandling som passer til fargene du ellers har valgt.

Nedenfor ser du ulike trappetyper du kan velge mellom. Målene er basert på en høyde fra ferdig gulv nede til ferdig gulv oppe på 277 cm.

 

1-2svingtrapp

1/2 svingtrapp

Dybde og bredde av trappehullet til en 1/2 svingtrapp kan variere. Summen av dybde, bredde og dybde bør imidlertid være 560 cm. 

 

 

1-4svinglengde
1/4-sving lengde

Den totale lengden av trappehullet til en svingtrapp bør være 460 cm.

1-2repo
1/2-repo trapp

Til en vanlig repostrapp bør trappehullet være 200 cm bredt. Dybden må være 255 cm.

1-4repo
1/4-repostrapp

Lengden av trapphullet må være minst 530 cm.

rettetrapper
Rette trapper

Lengden av trappehullet til en rett trapp må være på minst 350 cm. Bredden må være 5 cm større enn bredden av trappa.

samba

Sambatrapp

For deg som har liten plass anbefaler vi en sambatrapp. Trinnene er utformet slik at du kan gå opp og ned, selv om den er like bratt som en stige.